ADANA / TUFANBEYLİ - Doğanbeyli Ortaokulu

Doğanbeyli Ortaokulu

DOĞANBEYLİ MAH. MERKEZ SK. NO 97 TUFANBEYLİ / ADANA
Vizyon
Sürekli gelişen, yenilikçi, sunduğu öğrenme ortamları ve öğrencilerinin nitelikleri ile örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Geleceği şekillendirme sorumluluğunun bilincinde olan donanımlı ekibimiz ve anne babalarla birlikte, çocuklarımızı; Ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, Atatürk ilkelerine bağlı, Kendisini tanıyan, özgüveni gelişmiş, Bilimsel düşünebilen, Yaratıcı, araştırma ve öğrenmeye meraklı, İnsana ve doğaya saygılı bireyler olarak hayata hazırlamak üzere sürekli gelişen eğitim ve öğrenme ortamları sunmaktır.
Başarılar
LGS sonucu nitelikli okula yerleştirme oranı ve bursluluk sınavı kazandırma yüzdesi yukarı yönlü ivme göstermektedir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2110
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM ( Karsavuran ve Güzelim Mahalleleri Taşımalı Eğitim )UYGULANMAKTADIR
Ulaşım
Köyümüzden her gün Adana ve Tufanbeyli´ye, haftanın belli günlerinde ise Kayseri´ye minibüs seferleri yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Tufanbeyli´nin güneyinde, ilçeye 20 km. uzaklıkta Adana karayolunun 3 km. batısında hafif engebeli yüksek bir düzlüğün kenarında şirin ve tipik bir Anadolu köyüdür. Eski adı Rum diyarı anlamına gelen Urumlu´dur. Köyün kuruluşundan beri Ermeniler yaşadığı icin bu adla bilindiği sanılmaktadir.
İlçe merkezine 26, il merkezine 164 kilometredir.
2021 LGS de 12 Öğrenciden 5 i Fen Lisesine Yerleşmiştir.
Nitelikli Liseye Yerleştirme Yüzdesi 41.6
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI